Proiect european PNRAS-Școala de vară
Atelier –Clubul de origami
Coordonator prof, înv.primar și preșcolar Apostol Simona
Elevii claselor a V a , a VI a, si aVII a de la Scoala Gimnaziala nr 1 Cepesti s-au bucurat de zile de neuitat în cadrul activităților Clubului de origami desfășurate la Școala de vară sub îndrumarea doamnei profesor pentru înv.primar și preșcolar Apostol Simona .
În cadrul activităților desfășurate am observat câtă încântare , plăcere și motivație de a lucra trezește o simplă bucată de hârtie care se transformă numai prin împăturire într-o floare, un animal sau un obiect util .
Copiii au creat diverse lucrări prin tehnica origami, au socializat, s-au cunoscut mai bine .
Se știe despre această tehnică faptul că este de mare importanță în dezvoltarea gândirii constructive a elevilor , a gustului artistic, dezvoltă străduința, creativitatea, spuiritul de observație, și munca minuțioasă.
Activitatea de tip origami le-a dezvoltat elevilor o serie de calități morale precum : răbdarea, deprinderea de a păstra echilibrul fizic şi psihic, i-a ajutat la însușirea noțiunilor de corectitudine şi dreptate, toate contribuind la educaţia spirituală. hărnicia, imaginația creatoare, dragostea față de natură , tenacitate, răbdare etc.
Elevii au realizat cu plăcere figurinele propuse . Arta plierii hârtiei le-a dezvoltat deprinderea de îndoire corectă și precisă , le-a îmbunătățit motricitatea mușchilor mici ai mâinii , a contribuit la dezvoltarea simțului estetic și i-a ajutat să-și ordoneze activitățile .
Eu cred că talentul vine, în ordinea importanţei, după perseverenţă, pasiune şi răbdare. La acest atelier pe care le-am susţinut au venit la început elevii care îmi spuneau că ei nu vor reuşi, că au două mâini stângi – practic îşi puneau singuri piedici, dar la sfârşitul activităţii, şi-au dat seama că nu au dreptate şi au fost încântaţi de creaţiile lor.